NIEUWSBRIEF PRESENTIE 18 MEI 2018

Klik hier om de nieuwsflits online te bekijken

             
zonnebloemnwsbr_logo
24/09/2020
 
 
 

21 juni 2018 aanvang 16.30 uur in de Domstad, Koningsbergerstraat 9,3531 AJ Utrecht

masterclass
'de ontdekking van kwaliteit'
Theorie en praktijk van relationeel zorg geven

In juni 2018, verschijnt een nieuw boek van Andries Baart: De ontdekking van kwaliteit, Theorie en praktijk van relationeel zorg geven. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek, organiseren we een masterclass waarbij u door het boek wordt geleid, de belangrijkste concepten krijgt toegelicht en de verbinding met uw eigen praktijk kunt maken. Andries Baart leidt u door de avond.
Meer informatie vindt u in de flyer.


Lezingen Sympósion 25 jaar Andries Baart en Presentie online

Bekijk de lezingen van Prof. Dr Frans Vosman, Prof. Jaco Hoffman en Prof. Dr Andries Baart.
 

 De ontdekking van kwaliteit

Theorie en praktijk van relationeel zorg geven
Andries Baart, (juni) 2018

ISBN: 9789088508349 | 296 pagina’s | € 39.90
Uitgeverij SWP, Amsterdam

Dit boek is het resultaat van een intensieve zoektocht naar kwaliteit in met name de sectoren zorg en welzijn. Bepleit wordt een kritische reflectie op zorgkwaliteit vanuit zorgethiek en presentie. Door Baart (deels eerder) geagendeerde thema’s komen in het boek terug: zoals het verschil tussen verantwoorde zorg en goede zorg, het verschil tussen zorgrelatie en relationeel zorg geven, het cultiveren van kwaliteitsbewustzijn en de praktisch wijze professional die verstandigheid boven gehoorzaamheid stelt. De thema’s komen samen in een ZorgEthisch Model (ZEM) waarmee over kwaliteit systematisch kan worden nagedacht vanuit de opgaven van de zorgontvanger. Het model leent zich voor diverse doeleinden: voor het bespreken van casuïstiek, het inrichten van de organisatie en het nadenken over verantwoording. Het boek geeft voorbeelden en formuleert vragen voor (zelf)onderzoek.
Het boek is geschreven voor wie geeft om kwaliteit en wil dat relationeel zorgen telt: student, professional, cliënt/patiënt, manager, bestuurder, toezichthouder en kwaliteitsmanager in zorg en welzijn.
 
 
 
             

Als u de Nieuwsflits niet meer wilt ontvangen kunt u via deze link afmelden

 

Powered by AcyMailing