Nieuwsflits

Leergang leidinggeven aan presentie

Stichting Presentie organiseert in 2021 wederom de leergang Leidinggeven aan presentie.
Voor het programma verwijzen wij u graag naar onze folder. Data worden t.z.t. bekend gemaakt. U kunt nu reeds uw interesse kenbaar maken via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Werk maken van de presentiebenadering
Steeds meer organisaties ondersteunen met de presentiebenadering het realiseren van goede zorg. Dat werkt ook door in het samenwerken, leidinggeven, organiseren en verantwoorden van goede zorg. Voor leidinggevenden, staffunctionarissen en zorgprofessionals die leiding of ondersteuning bieden aan collega's, is een leergang ontwikkeld waarin de voor hen meest relevante thema's aan de orde komen. De deelnemers maken allereerst kennis met de presentiebenadering en haar werkprincipes. Zij verkennen hoe ze de werkprincipes in hun eigen rol kunnen integreren en wat het vraagt om anderen in staat te stellen present te werken. We onderzoeken alternatieven voor de neiging naar beheersing en controle en de consequenties van die alternatieven voor sturing en omgang met regels. We beschouwen leidinggeven als een relationeel proces en vragen ons af wat dat betekent voor de invulling van leiderschap, macht, veranderingsprocessen, kwaliteit en verantwoording. De deelnemers wordt uitgedaagd deze thema's kritisch te onderzoeken, positie in te nemen en deze positie zowel met een persoonlijk als met een theoretisch verhaal te onderbouwen. En, uiteraard, in hun eigen praktijk volop te experimenteren.

Voor wie?
De leergang is gericht op leidinggevenden, staffunctionarissen en zorgprofessionals die in hun eigen rol met presentie aan de slag willen en anderen (willen) ondersteunen in deze transitie. Wij streven bij de samenstelling van de leergroep naar een gevarieerde groep deelnemers uit zorg-, welzijn-, onderwijs en overheidsorganisaties.

De opzet van de leergang
De leergang beloopt een periode van zes maanden en bestaat uit zeven 1-daagse bijeenkomsten. Met elke deelnemer wordt vooraf verkend of de leergang past bij zijn of haar leervraag. De leergang wordt afgesloten met een dag waarop de deelnemers een werkstuk presenteren op basis van een eigen praktijkcase waaraan in de hele leergang gewerkt is.

Praktische informatie

Data
Worden t.z.t. bekend gemaakt

Plaats
n.t.b.

Prijs
De kosten bedragen € 4.450,- per deelnemer. Bij meer deelnemers uit één organisatie geldt vanaf de tweede deelnemer een korting van 10 % op het reguliere tarief.

Aanmelding en toelating
Zodra de data 2021 bekend zijn kunt u zich aanmelden door het aanmeldingsformulier per mail te sturen naar het secretariaat van Stichting Presentie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Uw inschrijving wordt behandeld in volgorde van binnenkomst en de aanmelding is definitief na het voldoen van het cursusgeld.

Met elke deelnemer volgt een intakegesprek waarna wederzijds besloten kan worden tot definitieve deelname.

De leergang vindt doorgang als er ten minste 12 deelnemers zijn. De leergang is bijzonder geschikt voor organisaties in zorg en welzijn die een start willen maken of net gemaakt hebben met een presentietraject. We raden dan aan om met meerdere leidinggevenden/managers deel te nemen.