Nieuwsflits

agenda

Workshop Eenzaamheid & verhalenlab - 20 mei 2021

Onderzoek hoe eenzaamheid zich voordoet in uw (beroeps)leven, hoe u daarmee omgaat en waar dat knelt. En onderzoek de betekenissen in een breder, theoretisch verband.
Doet u mee? Op 20 mei 2021, in de avond, begeleidt prof. dr Andries Baart een intensieve workshop waarin verhalen verteld en verbeeld worden om ze vervolgens uit te diepen en te verrijken met behulp van een conceptuele, meer filosofische of beschouwende insteek.

Lees meer...
 

Studiebijeenkomst 12 november 2021

Noteer alvast in je agenda: de studiebijeenkomst in het najaar vindt plaats op 12 november a.s.

Meer informatie volgt op korte termijn.


 

Workshop Eenzaamheid, lijden en troost: de betekenis in en voor de praktijk

Wat kunt u verwachten:
Yvon van Noort, trainer van Stichting Presentie, biedt u een praktisch programma. Professionals die met eenzaamheid te maken hebben in hun praktijk gaan onder haar begeleiding met eigen casuïstiek, vragen en worstelingen aan de slag. U krijgt handrekeningen hoe u op een vruchtbare manier kunt nadenken over en omgaan met deze thematiek. Dit met oog op het bijstaan van de ander bij het vinden van een bevredigende relatie tot de fragiliteit van het bestaan. Hierbij wordt geput uit de rijke kennis van de presentietheorie.

Voor wie interessant:
Iedereen die beroepsmatig of als vrijwilliger te maken heeft met eenzaamheidsvraagstukken, voor wie eenzaamheid een kwestie is waarmee ze aan de slag moeten (omdat het een probleem is) en/of willen (omdat het een ingang biedt). Zoals in de opvang voor dak- en thuislozen, de verpleeghuiszorg, ziekenhuizen, ggz, buurtteams, etc..
Deze workshop richt zich in het bijzonder op de uitvoeringspraktijk.

Praktische informatie:
Deze eendaagse workshop wordt aangeboden als open inschrijving voor individuele deelname, maar kan ook heel goed in company worden verzorgd voor een team.

  • Datum: n.n.t.b.
  • Tijd: 09.30 - 16.30 uur
  • Plaats: In principe vindt de bijeenkomst plaats in Utrecht (mits de corona-maatregelen het toelaten).
  • Prijs: €250,-

Direct aanmelden via het inschrijfformulier ‘Vervolgaanbod ‘Eenzaamheid, wat doen we ermee?’

Liever in company met uw team? Wij bieden u graag een offerte op maat aan. U kunt contact met ons opnemen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.


 Algemene voorwaarden

Op de cursussen en studiebijeenkomsten die door de Stichting Presentie worden georganiseerd zijn de Algemene voorwaarden scholing en studiebijeenkomsten van toepassing.