Nieuwsflits

agenda

Presentie in coronatijd: nieuwe reflectiemomenten mei 2020

Vanaf eind maart geeft Stichting Presentie driemaal per week een impuls tot reflectie in deze ontregelende coronatijd. Voor sommigen een welkom rustpuntje, voor andere misschien een beetje veel.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan zo’n reflectiesessie. Meld je aan en voel je vrij een kwestie in te brengen. De reflectiesessies worden geleid door één van onze stafleden. Er kunnen maximaal zes personen deelnemen per keer.

Op de volgende reflectiesessies kan worden ingetekend:

  • Woensdag 6 mei van 13.30-15.00 uur onder leiding van Marije van der Linde
  • Dinsdag 12 mei van 15.00-16.00 uur onder leiding van Yvon van Noort
  • Maandag 18 mei van 13.00-14.30 uur onder leiding van Jan den Bakker
  • Maandag 25 mei van 16.00-17.00 uur onder leiding van Marjanneke Ouwerkerk
  • Donderdag 4 juni van 19.30-20.30 uur onder leiding van Petra Schaftenaar

Meld u aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. onder vermelding van uw naam, de organisatie waar u werkt en de sessie waarvoor u zich aanmeldt. Wij sturen u dan een link toe waarmee u kunt deelnemen aan de online sessie.


 

Presentie in coronatijd, tijd voor bezinning? Meld je aan voor (gratis) reflectiesessie Stichting Presentie: 16 of 21 april

Deze tijd vraagt veel van ons allemaal. Voor de één zit dat vooral in de persoonlijke levenssfeer, de ander gaat bijna kopje onder de hectiek van zorg voor ernstig zieke mensen, of probeert in de ‘nieuwe 1,5 meter samenleving’ toch dichtbij te blijven en het goede te doen.

Veel aandacht gaat naar het managen van crisiszorg en hands-on handelen. Dat is logisch. Maar inmiddels groeit ook de behoefte (en het verlangen?) om ook nu, of juist nu, af en toe even pas op de plaats te maken. Om ruimte te maken voor bezinning in een tijd waarin we vooral tot doen gedreven worden.

Vanuit Stichting Presentie zijn we beperkt in wat we nu kunnen doen voor al die mensen die hun weg zoeken in deze nieuwe realiteit. We willen niemand voor de voeten lopen, maar… wat we wél kunnen, is een plek bieden om even tot rust en tot reflectie te komen.

Daarom nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan onze gratis reflectiesessies. Meld je aan, voel je vrij een kwestie in te brengen en we gaan uitproberen of en hoe dit werkt.

De reflectiesessies worden geleid door één van onze stafleden. Er kunnen maximaal zes personen deelnemen per keer.

Er staan voorlopig twee reflectiesessies gepland:

  • Donderdag 16 april van 10.30-12.00 uur onder leiding van Jan den Bakker
  • Dinsdag 21 april van 19.30-20.30 uur onder leiding van Petra Schaftenaar

Meld u aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. onder vermelding van uw naam, de organisatie waar u werkt en de sessie waarvoor u zich aanmeldt. Wij sturen u dan een link toe waarmee u kunt deelnemen aan de online sessie.


 

GEANNULEERD - 7 april 2020: Studiebijeenkomst 'Finaliteit als kompas voor de menselijke maat'

Zorginstellingen en zorgprofessionals krijgen veel en vaak snel wisselend beleid over zich uitgestort (vervat in wettelijke regelgeving, kwaliteitskaders met hun eisen, modieuze tendensen, taakstellingen, maatschappelijke ‘opdrachten’). Een aanhoudende stroom van nieuwe impulsen, een (nog niet getemde) aanwas van regels, een dominante bureaucratische logica en andere ontwikkelingen maken dat er van alle kanten aan zorgpraktijken wordt getrokken. Gevolg is dat in die veelheid en veelsoortigheid niet zelden buiten beeld raakt waar het werkelijk om gaat: niet om het volgen van de juiste of steeds weer nieuwe procedures, maar om de vraag wat bijdraagt aan goede zorg. Professionals ervaren sommige beleidsmaatregelen dan ook eerder als een ontregeling en uitholling van hun vak, dan als ondersteuning daarvan. Hoe blijf je in deze dynamiek op koers, wat is je houvast, je ijkpunt?

Lees meer...
 

20 november 2020: studiebijeenkomst Stichting Presentie najaar

Op vrijdag 20 november 2020 vindt de studiebijeenkomst Stichting Presentie - najaar 2020 plaats. Zet nu alvast in je agenda!

Tijd: 9.30-13.00 uur
Programma en locatie worden later bekend gemaakt.


 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2