Nieuwsflits

Opname & verslag webinar 3 december jl. & vervolgaanbod: Eenzaamheid: wat doen we ermee?

Op 3 december 2020 gingen Marjan Slob en Andries Baart met elkaar in gesprek over het thema eenzaamheid. Eenzaamheid is niet weg te branden uit de actualiteit: er zijn voortdurend congressen aan gewijd, er zijn recentelijk spraakmakende boeken over verschenen, in de afgelopen jaren werden er grote beleids- en interventieprogramma’s over gelanceerd, er zijn talloze handleidingen voor vrijwilligers uitgebracht hoe eenzamen opgespoord en bezocht kunnen worden en medici leggen inmiddels steeds vaker uit hoe schadelijk eenzaamheid is voor je gezondheid. Eenzaamheid is een belangrijk thema, een groot probleem, en – zegt men – urgenter dan ooit door corona en ‘social distancing’, vanwege een ingestorte arbeidsmarkt en door de vergrijzing.

Slob en Baart verkenden dit onderwerp tijdens het webinar op een fundamenteel niveau. Wat is eenzaamheid eigenlijk? Welke verschijningsvormen kunnen we onderscheiden? Kunnen we anders dan gebruikelijk naar eenzaamheid kijken en er met andere begrippen over nadenken? En wat helpt ons dat dan?

Voor wie het gemist heeft is het webinar 'Eenzaamheid, waar hebben we het eigenlijk over?' hier terug te kijken (klik op de afbeelding).

Webinar Eenzaamheid 201203

Naar aanleiding van het webinar heeft één van onze stafleden, Guus Timmerman, een verslag hiervan gemaakt en deze willen wij ook graag met u delen: 'Eenzaamheid is een netwerk dat scheurt' >>

Maar er is meer. We hebben een veelzijdig aanbod voor u ontwikkeld rondom dit thema.

  • Masterclass Eenzaamheid: verdieping
  • Verhalenlab: Een dynamisch, persoonlijk onderzoek naar eenzaamheid
  • Workshop Eenzaamheid, lijden en troost: de betekenis in en voor de praktijk
  • Debat: Eenzaamheid als politiek-ethisch vraagstuk

Voor meer informatie over dit aanbod en aanmelden >>

Heeft u nog vragen, dan horen we dit graag via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.