Nieuwsflits

Zal ik een liedje? Een zoektocht naar hoe het is om iemand met vergevorderde dementie te zijn.

Samen met ouderenzorgorganisatie Zorgbalans doet Stichting Presentie onderzoek naar wat het betekent om iemand te zijn met Zal ik een liedje kleinvergevorderde dementie. We hebben de unieke gelegenheid gekregen
om een aantal bewoners van zeer nabij te mogen volgen. Dicht op de huid. Namelijk door urenlang met hen te verkeren, in hun sfeer, hun dagritme meelevend,
van zorgmomenten tot uitgestrekte leegtes in de dag, van nabije ontmoetingen tot eenzame stilte. We probeerden ‘klein te kijken’ om zo iets op te pikken van wat er in hen omging, van wat zij ons, al dan niet met taal, leken te vertellen.

Het leverde dit eerste deelproduct op: een zoektocht naar verbinding in korte, persoonlijke verhalen: naar iemand (beter) leren kennen en misschien iets meer gaan begrijpen wat het betekent om vergevorderde dementie te hebben en in hoge mate afhankelijk te zijn van zorg. De verhalen zijn opgetekend door Judith Leest (Stichting Presentie). Parallel daaraan is een beeldverhaal opgenomen met foto’s die Wilco Versteeg van zijn vader maakte.

Dankzij Zorgbalans kunnen wij deze bundel (in een beperkte oplage) gratis aanbieden aan belangstellenden. U kunt maximaal 1 exemplaar per persoon aanvragen bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. (tegen €5,- verzend- en verwerkingskosten). Interesse in meer? Neem dan contact met ons op.

Zie meer over dit project met Zorgbalans >>
Lees over wat wij kunnen leren van trainingsacteurs >>