Nieuwsflits

Video-opnamen Masterclass over verstandigheid

Op 30 november 2016 organiseerde Stichting Critical Ethics of Care een masterclass met als titel: 'Verstandigheid gaat boven gehoorzaamheid - Dat kunnen we uitleggen!' . Daarvan is nu een videoregistratie beschikbaar, evenals een samenvatting van het onderzoeksrapport dat onderwerp was van deze masterclass.

In deze Masterclass doet Andries Baart verslag van een onderzoek dat hij samen met Guus Timmerman (beiden Stichting Presentie) deed naar het werk van huisartsen rondom het sterfbed van patiënten; een moment bij uitstek waarop de afwegingen en het handelen van de professional op scherp staan. De inzichten uit dit onderzoek worden verbreed naar de praktijk van professionals die werkzaam zijn in zorg, welzijn en onderwijs. Reflecties op dit onderzoek worden vanuit die drie invalshoeken gegeven.

U kunt de volledige registratie van de masterclass bekijken, of alleen de voordracht van Andries Baart.

Over het onderzoek van Baart en Timmermanverscheen in de Volkskrant van 30 november 2016 een artikel in drie delen.  Een samenvatting van dit onderzoek is digitaal beschikbaar (klik hier voor de samenvatting). Het gehele rapport kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .
(Per abuis ontbreekt in de gedrukte versie van de samenvatting één pagina in de bijlages. Deze pagina kunt u hier los downloaden en printen en toevoegen aan uw rapport.)