NIEUWSBRIEF PRESENTIE MEI 2018

Klik hier om de nieuwsflits online te bekijken

             
zonnebloemnwsbr_logo
21/10/2019
 
 
 

21 juni 2018 aanvang 16.30 uur in de Domstad, Koningsbergerstraat 9,3531 AJ Utrecht

masterclass 'de ontdekking van kwaliteit'
Theorie en praktijk van relationeel zorg geven

In juni 2018, verschijnt een nieuw boek van Andries Baart: De ontdekking van kwaliteit, Theorie en praktijk van relationeel zorg geven. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek, organiseren we een masterclass waarbij u door het boek wordt geleid, de belangrijkste concepten krijgt toegelicht en de verbinding met uw eigen praktijk kunt maken. Andries Baart leidt u door de avond.
Meer informatie vindt u in de flyer.

 
collage 17 april 2018

'17 april 2018 symposión 25 jaar andries baart en presentie’ een groot succes

Bezocht door bijna 500 bezoekers kijken wij terug op een prachtige middag waarvoor dank aan een ieder die hieraan bijgedragen heeft door zijn bezoek, inzet voor of achter de schermen.
Houd onze website in de gaten want binnenkort verschijnen de gehouden toespraken online!
 

introductiecursus presentie start 28 september 2018

Een 6-daagse introductiecursus in de presentietheorie. In deze cursus wordt, naast een algemene inleiding in de theorie, onder andere ingegaan op de exposure, leefwereldaansluiting, lijden, kritiek op de distantiëring en professionele praktijkvoering. Voor meer informatie en/of inschrijven klik hier.

Guido over presentie

In dit blog vertelt Guido (alter ego Ernst Reichrath) iets over zijn moeder, die licht dementerend is en in een verzorgingtehuis woont. De zorg gaat aanbodgericht te werk. Zij weten immers wat goed voor de cliënten is. Dat levert veel strijd op en weerstand, in ieder geval bij Guido's moeder. Nadat het instituut de presentiebenadering van Prof. Dr. Andries Baart geïmplementeerd heeft (zie ook www.presentie.nl) zie je een enorme verandering in de reactie en het gedrag van de clïënten en de zorggevers.

 Nieuwste boek Andries Baart:


De ontdekking van kwaliteit. Theorie en praktijk van relationeel zorg geven

Komt in juni 2018 uit. Voor meer informatie kijk hier.

 
 
 
 
 
 

Relationeel werken in een reeks van zes artikelen

In 2017 is er wederom een reeks van zes artikelen over presentie gepubliceerd in het blad Zorg+Welzijn. In deze reeks onderzoeken Stichting Presentie en Zorg+Welzijn samen hoe degene die hulp verleent werkelijk goed aan kan sluiten bij degene die hulp nodig heeft, vanuit het thema relationeel werken. In het eerste artikel, De ander tevoorschijn laten kruipen, geeft prof. Andries Baart een aftrap. Hierna volgen verschillende praktijkportretten, opgetekend door Anne Oude Egberink. De reeks wordt afgesloten met een kritische slotbeschouwing door Andries Baart over trouw zijn aan de 'sociaal overbodigen' en een column van Guus Timmerman.
Alle artikelen zijn gebundeld in een magazine dat via  secretariaat@presentie.nl verkrijgbaar is voor € 5,00 (exclusief verzendkosten). 
 
 
             

Als u de Nieuwsflits niet meer wilt ontvangen kunt u via deze link afmelden

 

Powered by AcyMailing