Nieuwsflits

Meld u hier aan voor de Nieuwsflits van Stichting Presentie

Vervolgcursus presentie

De Vervolgcursus presentie is bedoeld voor mensen die de Introductiecursus of een vergelijkbare presentiescholing gevolgd hebben en zich graag verder willen verdiepen, als presentiebeoefenaar of anderszins. Als u niet zeker weet of u de juiste vooropleiding heeft, neem dan contact op met ons op ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ).

Met de vervolgcursus wordt beoogd dat deelnemers zich de presentietheorie verder eigen maken, dat wil zeggen: hun theoretisch inzicht verder verdiepen en zich er innerlijk nog meer mee verbinden. Onderdeel van de cursus is een exposure-oefening, waarbij de deelnemers zich gaan 'onderdompelen' in een voor hen vreemde omgeving en zo een diep leerproces op gang brengen, dat supervisorisch wordt begeleid.

Van deelnemers wordt gevraagd om zich op de bijeenkomsten voor te bereiden door het lezen van  literatuur; ook vormen huiswerkopdrachten een belangrijk element in het leerproces. De gemiddelde tijdsinvestering wordt geschat op ongeveer 1 dag voorbereiding per cursusmiddag.

Aansluitend op de vervolgcursus bestaat de mogelijkheid tot een toelatingstraject voor wie zich wil kwalificeren als lid van het leernetwerk aan de Stichting Presentie.

Praktische informatie:

  • De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten.
  • Data in 2020: de donderdagen 16 januari, 13 februari, 12 maart, 16 april, 14 mei en 11 juni
  • Tijd: van 13.00 - 17.00 uur
  • Locatie: De Pionier te Utrecht
  • Prijs: € 745,- (incl. handouts en aanvullende artikelen; excl. verplichte literatuur: Elly Beurskens, Marije van der Linde, Andries Baart 2019, Praktijkboek presentie. Bussum, uitgeverij Coutinho. Prijs € 25,95)

Interesse? Meld je dan nu aan voor de vervolgcursus 2020 via het aanmeldformulier 2020.

De Vervolgcursus Presentie is geaccrediteerd door:

  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionalskr-keurmerk-kleur klein
  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register
  • Registerplein (voorheen Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers).