Nieuwsflits

Meld u hier aan voor de Nieuwsflits van Stichting Presentie

Studiebijeenkomst 22 november 2019: Thema 'Begrenzen' bekeken vanuit een relationeel perspectief

In de zorg- en hulpverlening is het thema ‘begrenzen’ geregeld aan de orde. Bewoners die anderen met hun gedrag storen, kinderen die tegendraads gedrag laten zien, cliënten die veel eisen, mensen die vreselijk boos worden en om zich heen gaan slaan, patiënten die zich tegen een noodzakelijke behandeling verzetten, enzovoort. Begrenzen gaat ook over de grenzen van professionals, bijvoorbeeld op het gebied van intimiteit, energie, geïnvolveerdheid. Maar ook over het begrenzen van de eigen afschuw en ongeduld of boosheid, over omgaan met wat moreel (on)toelaatbaar geacht wordt, wel of niet ingrijpen.

Begrenzen stelt ons vaak voor ingewikkelde vragen en dilemma’s. Tijdens deze studiebijeenkomst bekijken we het thema ‘begrenzen’ graag vanuit dit brede, complexe perspectief. Van daaruit gaan we in op de vraag hoe we na kunnen denken over relationeel begrenzen, hoe dat eruit ziet en wat relationeel begrenzen van jou als professional vraagt.

Praktische informatie:
Datum: vrijdag 22 november
Tijd: Inloop vanaf 09.00 uur, start vanaf 09.30 tot 13.00 uur
Locatie: Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40 in Utrecht
Deelnameprijs: €40,-

Bestel je ticket

Ben je gekwalificeerd netwerklid bij Presentie dan is de deelnameprijs €25,-, graag dan rechtstreeks aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.