Nieuwsflits

Meld u hier aan voor de Nieuwsflits van Stichting Presentie

Sympósion 25 jaar Andries Baart en Presentie

Waarnemen, een kunst!?
Datum: 17 april van 13.00-17.00 uur, met aansluitend een borrel

17 Jaar na het verschijnen van Een theorie van de presentie doet de geestelijk vader van de presentietheorie, prof. dr Andries Baart, een stapje terug. Dat betekent niet dat het presentiewerk klaar is, noch dat zijn presentiewerk klaar is. Het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd vormt wel een goede aanleiding om stil te staan bij wat bereikt is en vooruit te blikken naar de toekomst.

-----

We doen dat onder het motto ‘Waarnemen, een kunst!?’, of anders gezegd: ‘waarneemkunst’. In de theorie en in de praktijk van de presentiebeoefening neemt de kunst van het (anders) waarnemen een belangrijke plek in: wat willen en kunnen wij gewaarworden? En wat niet, wat is ons onwelgevallig? Waardoor laten wij onze waarneming leiden? We verbinden dat aan de verbeeldingskracht van kunst: wat toont de kunstenaar ons meer, anders, beter?


Wij constateren verheugd dat presentie, mede dankzij de empirische en theoretische bijdrage van Andries Baart, niet meer weg te denken valt in de wereld van zorg en welzijn. Er is veel bereikt. Maar het werk gaat door. Wij nodigen u van harte uit om daarbij deze middag met ons stil te staan, terug te blikken én vooruit te kijken. We vieren het werk van Andries en van al diegenen die presentie in hun werk dagelijks praktisch beoefenen, haar steunen en dragen. Het sympósion bestaat uit bijdragen van zorgethicus en critical friend prof. Frans Vosman, collega-hoogleraar prof. Jaco Hoffman uit Zuid-Afrika, de staf van Stichting Presentie en het programma wordt afgesloten met een rede door Andries Baart zelf.
Na afloop heffen wij het glas op presentie en de bijdrage van Andries Baart daaraan.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 17 april 2018
Tijd: inhoudelijk programma met muzische omlijsting van 13.00 (inloop 12.30 uur) tot 17.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Hotel Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist, Nederland
Kosten: €65,-
Informatie: www.presentie.nl/agenda
Aanmelding via https://stichtingpresentie.paydro.com/congres-presentie
Voor vragen over (aanmelding voor) het sympósion kunt u terecht bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.